Chi Neng Qigong

De levensenergie beoefenenJe kunt je lichaam het best gebruiken om je te helpen jouw waarneming zo te verruimen dat je echte visie kunt verwerven, iets waartoe het fysieke oog niet in staat is. Dit te leren is het enige ware nut van het lichaam.

T.1.VII.2:4-5


Een lichaam in rust draagt zorg voor een zuivere waarneming. Haar neutraliteit maakt dat het in vrede beweegt en in eenheid is met al wat haar lijkt te omgeven.

 

Lichamelijke onrust verstoort het beeld doordat het zich vult met lichamelijke klachten. De waarneming wordt verstoord doordat het lichaam steeds om aandacht vraagt. Haar verkrampingen beperken de ruimte waarbinnen de waarneming plaats heeft.

 

Chi Neng Qigong is in dit geval een goed startpunt, doordat het op eenvoudige wijze het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. Zo kunnen in korte tijd verkrampingen worden opgeheven en kan zuiverende energie het lichaam doorstromen om zo alle klachten te verwijderen.


De eenvoud van Chi Neng Qigong maakt dat het snel kan worden aangeleerd. Dit kan worden gedaan met een deelname aan een ééndaagse workshop of wel met het volgen van enkele lessen bij een erkend instructeur.

Informatie hierover kan worden gevonden op de website van het Chi Neng instituut.

 

Het is ook mogelijk om via Wonderwerker kennis te maken met de basis oefening van Chi Neng Qigong.


Qigong

Chi Neng Instituut